Schoolmelk
Opgroeiende kinderen hebben een grote behoefte aan energie en eiwitten. Juist in deze tijd, waar steeds slechter ontbeten wordt, biedt schoolmelk de zekerheid dat kinderen voldoende voedingsstoffen binnen krijgen. Ook weinig etende kinderen bekomen hiermee op school in groep een zeer waardevol voedingssupplement.

Melk voorziet in grote mate in de behoefte aan eiwit, calcium, fosfaat en vitaminen A, B1, B2 en B12. In één pakje schoolmelk zit al 30% van de dagelijkse benodigde calcium.
Voldoende calcium opnemen in de kinderjaren is van het allergrootste belang in de opbouw van een sterk skelet, zeker als men weet dat we maar tot een leeftijd van 30 jaar ons skelet kunnen opbouwen en verstevigen.
Meer info over het uitzonderlijk belang van calcium in de voeding van kinderen vindt je bij www.nicevzw.be en
bij de voorstelling van "het land van Calcimus"of in een recent (3/12/2000) artikel op de voorpagina van Het Nieuwsblad.

Tijdens de lange morgenuren verhogen de pauze en wat voedsel het concentratievermogen. Melk, zuivelprodukten, water of fruit zijn hier veruit te preferen boven koekjes, snoep, limonade of cola.
Deze tussendoortjes bevatten bijzonder veel suiker en nauwelijks voedingsstoffen.
Ze liggen wereldwijd aan de
basis van snel verslechterende voedingsgewoonte's en overgewicht, zelfs in ontwikkelingslanden.Schoolmelk in de wereld en...
in het melkwegstelsel.....
Schoolmelk wordt in de meeste landen van de wereld verstrekt. Hieronder vind je schoolmelk-verpakkingen
uit 44 verschillende landen !
Klik op de wereldbol !